Uncategorized

Miten blogista saa mahdollisimman kiinnostavaa?

Elämme parhaillaan aikaa, jolloin kaikki ovat verkossa käytännössä koko ajan. Internet tarjoaa meille rajattomasti mahdollisuuksia, muun muassa mahdollisuuden ilmaista mielipiteemme suurelle yleisölle. Helppo tapa tähän on blogin – tai vlogin, eli video blogin – perustaminen. Blogit voivat hetkessä nousta koko maailman suosioon, mutta suosiota saavuttaakseen täytyy tuntea muutama kikka, jolla blogistaan saa mahdollisimman lukijaystävällisen – ja jolla sen saa lukijan tietoon.

Kiinnitä huomiota ulkoasuun

Kun lukija löytää jollakin keinolla tiensä blogiisi, on ensimmäinen hänen havaitsemansa asia blogin ulkoasu. Tätä ei kannata siis missään nimessä vähätellä! Sen sijaan, että käyttäisit valmiita kuvia, ota omia hyvälaatuisia aiheeseen liittyviä kuvia koristamaan blogia ja luomaan sille visuaalista ilmettä. Pidä värimaailma tasapainoisena ja vältä liian raskasta ilmettä – nykylukija pitää modernin yksinkertaista parempana kuin ysärimaisen raskasta ilmettä. Muista, että kuvasisällön olisi hyvä kuvastaa jotenkin sitä, mistä kirjoitat. Kukkatausta leipomisblogissa ei ole hyvä idea ja luo halvan vaikutelman.

Valitse kiinnostava nimi, josta käy ilmi mistä kirjoitat

Blogin nimi on kirjaimellisesti ensimmäinen asia, johon potentiaaliset lukijat kiinnittävät huomiota – ja jonka perusteella he tekevät päätöksen mennä sivustolle ja lukea blogin julkaisuja. Sen sijaan että nimeäisit blogisi abstraktisti, anna nimi joka kuvastaa jollakin tavalla sitä, mistä kirjoitat (esimerkiksi Kids Brand Store). Näin potentiaaliset lukijat myös mahdollisesti löytävät sinut hakukoneista etsiessään tietyillä hakusanoilla tai aiheella!

Valitse kiinnostava aihe

Aiheesta puheenollen, blogin aiheen valitseminen on yksi tärkeimmistä, ellei tärkein asia blogin perustamisessa. Valitse aihe, josta sinulla riittää mielipiteitä ja tietämystä jota voit jakaa. Sinulla täytyy olla aiheesta jotakin uutta kerrottavaa tai jotakin sellaista, mitä ihmisiä kiinnostaa lukea. Aiheesta täytyy myös pystyä kirjoittamaan usein, sillä sellainen blogi jossa on yksi tai kaksi julkaisua ei todennäköisesti yllä maailmanmenestykseen.

Päivitä säännöllisesti

Nyt kun puhe siirtyi päivitysten määrään, on tosiaan tärkeä muistaa olla aktiivinen kirjoittaja. Blogia ei tietenkään tarvitse päivitellä tunnin välein, mutta ota tavaksesi luoda uutta sisältöä tarpeeksi usein pitääksesi lukijat kiinnostuneina asiastasi. Jos blogi jaa yhden hitin ihmeeksi, eivät lukijat palaa enää uudelleen lukemaan sitä. Se ei myöskään anna blogista kovinkaan ammattimaista vaikutelmaa, jos viimeinen julkaisu on helmikuulta 1856.

Kirjoita hyvää kieltä ja kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen

Näitä runsaslukuisia päivityksiä tehdessään on hyvä muistaa myös selkeän kielen merkitys. Kukaan ei halua eikä jaksa lukea vaikeasti luettavaa, raskaasti muotoiltua tai runsaasti kirjoitusvirheitä sisältävää tekstiä. Ethän halua menettää potentiaalisia lukijoita vain siksi, ettet ole osannut muotoilla muutoin hyvää tekstiäsi oikein? Hyväkin pointti voi mennä hukkaan kirjoitusvirheiden viidakossa.

Käytä hyväksesi internetin tarjoamia mahdollisuuksia ja ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Internet tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia mainostamiseen – kohtuuhintaisesti. Sosiaalisen median tilien luominen ei maksa mitään, ja ne ovat mainosta parhaillaan. Siellähän ne potentiaaliset lukijatkin ovat – sosiaalisessa mediassa. Sieltä heidät siis parhaiten tavoittaakin. Sosiaalisessa mediassakin kannattaa kuitenkin muistaa aktiivisuus, sillä saharamaisen autio tili ei luo ammattimaista vaikutelmaa blogista eikä todellakaan herätä halua mennä lukemaan sitä. Näissä asioissa kannattaa olla tarkka, ja muistaa lukijoitansa kaikin mahdollisin tavoin!