Uncategorized

Mihin tuore bloggaaja tarvitsee 15000 lainaa?

Ammattimainen bloggaus on Suomessa vielä melko harvinaista, mutta ei suinkaan mahdotonta. Monen on vielä nykyäänkin vaikeaa nähdä blogi oikeana työnä ja tätä työtä saatetaan joillakin tahoilla aliarvioida. Tällaisten asenteiden ei kannata kuitenkaan antaa lannistaa, vaan pyrkiä sinnikkäästi kohti omia unelmia!

Ammattimaisen blogin rakentaminen vaatii jonkin verran rahaa, etenkin blogin alkumetreillä, kun blogi ei vielä tuota mitään, mutta voi vaatia monenlaista panostusta. Onneksi lainaa on helppo hakea netin kautta! Mutta mihin ihmeeseen tuore bloggaaja sitten tarvitsee 15000 lainaa? Olemme koonneet tähän artikkeliin joitakin rahareikiä, jotka tuore huipulle pyrkivä bloggaaja usein kohtaa.

Blogin ammattimainen ulkoasu

Jotta blogi näyttäisi ja kuulostaisi ammattimaiselta heti sen alkumetreiltä lähtien, kannattaa sen ulkoasuun kiinnittää suurta huomiota. Ellet itse osaa luoda ammattimaista ulkoasua blogiisi, kannattaa palkata vähintään alan puoliammattilainen avuksi! Visuaalisen ilmeen lisäksi on tärkeää, että kaikki toimii blogissa sujuvasti, sillä modernit verkkosurffailijat eivät jaksa kauaa odottaa sivujen latautumista tai epäloogisten sivujen selaamista. Ammattimaista otetta varten tarvitset myös luotettavan webhotellin ja asiantuntemusta henkivän domainin, ellet sitten pääse heti alusta lähtien bloggaamaan vaikkapa jonkun tunnetun naistenlehden sivustolle. Älä myöskään unohda laadukkaita laitteita, joihin voi joutua sijoittamaan yllättävän paljon!

Blogin sisältö

Blogin sisällön on hyvä olla mahdollisimman mielenkiintoista heti alusta alkaen! Tyhjästä on vanhan sananlaskun mukaan paha nyhjäistä, joten mielenkiintoisen sisällön luominen voi vaatia jonkin verran rahaa. Ehkäpä haluat blogata vaikkapa upeasta matkakohteesta, jonne sinun pitäisi päästä jotenkin matkustamaan ennen kuin saat blogiisi jutun juurta. Tai ehkäpä haluat blogata remontista tai jostakin muusta suurehkosta remontista, jota varten tarvitset lainaa 15000 euroa. Tärkeintä on, että luot mahdollisimman mielenkiintoista sisältöä, joka tempaa lukijat mukaansa ja saa heidät palaamaan blogisi pariin kerta toisensa jälkeen. Laadukasta sisältöä voi toki luoda myös pikkurahalla tai jopa ilman rahaa, mutta yleensä tällaisen sisällön luominen vaatii tavallista enemmän aikaa ja vaivaa ja joskus ajan ja vaivan säästäminen voi olla hieman kalliimman hintalapun arvoista!

Blogin markkinointi

Voit tarvita lainaa 15000 euroa myös markkinointikuluihin. On tärkeää, että blogi erottuu massasta ja saa suuren yleisön huomiota, mutta tämä vaatii yleensä jonkin verran rahaa. Somemarkkinointi on yksi suosittu keino, mutta sekin vaatii onnistuakseen riittävän budjetin. Ellet osaa somemarkkinoinnin saloja voi myös olla tarpeen palkata joku alan konkari huolehtimaan somemarkkinoinnistasi. Samalla blogin ja bloggaajan ympärille kannattaa pyrkiä luomaan tunnistettava brändi, mikä ei myöskään tapahdu itsestään, vaan vaatii aikaa sekä sinnikästä ja tavoitteellista työtä – ja yleensä myös rahaa! Blogin markkinointi onkin usein yksi sen suurimmista raharei’istä, joka toisaalta voi myös auttaa nostamaan blogin ja bloggaajan menestykseen.

Bloggaajan olisikin tärkeää tutustua jo bloginsa alkumetreiltä lähtien ROAS-käsitteeseen. Käsite viittaa siihen, kuinka paljon jokainen blogin markkinointiin sijoitettu euro tuottaa rahaa. Joissakin tapauksissa ROAS voi olla jopa negatiivinen eli markkinointiin voi mennä enemmän rahaa kuin se tuottaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ROAS-arvoa kannattaa tarkastella sekä kuukausi- että vuositasolla ja monissa tapauksissa vuositason ROAS voi olla positiivinen, vaikka kuukausitason ROAS olisikin negatiivinen. Jos aiot ottaa lainaa 15000 euroa blogin markkinointikuluja varten, kannattaakin laskea mahdollisimman tarkkaan, onko tämä hyvä sijoitus pitkällä aikavälillä.