Blogeja

Millainen sisältö kiinnostaa lukijoita?

 

Hyvin monenlainen sisältö voi kerätä runsaan joukon lukijoita. Tärkeintä kuitenkin on, että kirjoittajan tyyli on kirjoittajalle ominainen ja että sisältö tuntuu aidolta ja vilpittömältä. Vaikka toisten blogeista voi toki etsiä inspiraatiota ja ideoita omaankin blogiin, ei toisten matkiminen tai kopioiminen ole mistään kotoisin myöskään blogimaailmassa.

Kirjoita siitä, mihin suhtaudut intohimoisesti

Kun kirjoitat aiheesta, johon suhtaudut intohimoisesti, välittyy tämä tunne helposti myös blogisi lukijoille. Intohimosi kohde voi olla melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä; matkustaminen, lastenhoito, eläimet, käsityöt, sisustaminen, muoti, harrastus tai kulttuuririennot voivat kaikki taipua mielenkiintoisen blogin teemoiksi, kunhan vain suhtaudut valitsemaasi teemaan aidolla intohimolla. Sisällöntuotanto ei välttämättä ole helppoa, mutta hyvä bloggaaja tarttuu tähän haasteeseen mielellään.

Kirjoita ajankohtaisista aiheista

Ajankohtaisista aiheista kirjoittaminen on yleensä aina hyvä idea – erityisesti, jos osaat tuoda aiheeseen aivan uudenlaisen näkökulman. Viime aikoina monessa mediassa on kohistu prinsessa Dianasta, tulihan hänen kuolemastaan kuluneeksi juuri 20 vuotta. Esimerkiksi Tuomas Enbuske otti blogissaan aika voimakkaastikin kantaa Dianan persoonaan ja olipa Tuomaksen kanssa samaa tai eri mieltä, niin se ainakin on varmaa, että Tuomaksen kirjoitus kohahdutti ja herätti keskustelua. Aivan samalla tavalla myös bloggaaja voi ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin aivan uudesta näkökulmasta käsin. Vaatiikin hieman pelisilmää sekä uutisotsikoiden seuraamista, jotta osaa tarttua näihin ajankohtaisiin aiheisiin.