Blogeja

Kuinka kehittyä bloggaajana?

 

Bloggaajana kehittyminen on useimpien bloggaamiseen vakavasti suhtautuvien bloggaajien haave ja tavoite. Miten sitten tämän tavoitteen voi saavuttaa? Yhtä ja ainoaa oikeaa vastausta tähän ei ole olemassa eikä yhtä tietä, jota kulkemalla voisi tehdä itsestään loistavan bloggaajan, tähän artikkeliin on kuitenkin kerätty muutama vinkki, joista saattaa olla hyötyä pyrkiessäsi kehittämään itseäsi bloggaajana.

Lue paljon

Hyväksi kirjoittajaksi ei kehity, ellei lue paljon. Tämä koskee myös bloggaajia. Vaikkei toisten blogien tai kirjoitustyylin kopioimisessa olekaan mitään järkeä, voi niistä kuitenkin saada vinkkejä omaankin blogiin. Seuraamalla toisten kirjoittajien blogeja näet hyvin pian millaiset jutut herättävät keskustelua ja saavat tykkäyksiä.

Kiinnitä huomiota myös oikeinkirjoitukseesi. Blogin ei välttämättä tarvitse olla kirjakieltä, mutta toistuvat ja räikeät kirjoitusvirheet tai liian raskas teksti tekevät blogista rankan luettavan ja moni skippaa sen yli. Jos oikeinkirjoitus ei ole vahvin alasi, voi olla hyvä idea osallistua jollekin kirjoituskurssille, jolla saat palautetta kirjoituksistasi. Voit pyytää myös läheisiäsi arvioimaan rehellisesti blogitekstejäsi.

Sitoudu blogiisi ja sen vaatimaan työmäärään

Hyvän blogin pitäminen vaatii runsaasti työtä sekä sitoutumista. Tekstien lisäksi myös kuvien tulee olla erityisen puhuttelevia erottuaksesi joukosta suuren blogimassan keskeltä. Myös valokuvauskurssille osallistuminen voikin siis olla oivallinen neuvo, ellet ole kovin ansioitunut kuvaamisen saralla. Hyvä blogi on yleensä mielenkiintoisten tekstien ja pysäyttävien kuvien puhutteleva kokonaisuus.