Blogeja

Kuinka blogilla ansaitaan?

 

Blogia saatetaan kuvitella oikeana rahasampona, keinona ansaita helppoa rahaa. Ehkä juuri tämä on eräs syy siihen, että niin kovin moni blogi lopettaa ennen 1-vuotissynttäreitään. Blogi ei nimittäin ole mikään oikotie onneen halutessasi ansaita runsaasti rahaa helpolla tavalla. Blogin eteen joutuu nimittäin tekemään yllättävän paljon työtä eikä se tästä huolimatta välttämättä tuota taskurahoja enempää.

Mielenkiintoisen sisällön tuottaminen on blogin menestyksen a ja o

Jotta blogilla voisi ansaita edes taskurahoja, pitää sillä tietysti olla lukijoita. Tästä syystä onkin tärkeää luoda mielenkiintoista blogisisältöä – sekä mielenkiintoista tekstiä että mielenkiintoisia kuvia. Usein sanotaan, että hyvä kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa eikä kuvien merkitystä blogeissa voikaan aliarvioida. Kiireinen lukija ei välttämättä malta keskittyä lukemaan tekstiäsi, mutta upeat kuvat pysäyttävät.

Affiliate-markkinointi tuo melko helposti taskurahaa

Kun blogilla halutaan ansaita rahaa, aloitetaan usein affiliate-markkinoinnilla. Tämä tarkoittaa sitä, että blogissa markkinoidaan jotakin tiettyä tuotetta tai palvelua, jonka myynnistä bloggaaja saa pienen siivun. Blogista voi lähteä esimerkiksi linkki tuotetta myyvälle sivulle. Linkki voi lähteä esimerkiksi jutusta, jossa bloggaaja kertoo omia kokemuksiaan kyseiseen tuotteeseen tai palveluun liittyen. Tällainen markkinointi on yllättävän tehokasta ja mainostajat tietävät tämän. Suositun bloggaajan positiivisella arviolla tuotteesta tai palvelusta voi olla yllättävä vaikutus kuluttajien ostokäyttäytymiseen.

Blogiin voidaan asentaa myös tuotteita tai palveluita mainostavia bannereita, joiden kautta tehdyistä ostoista bloggaaja saa tietyn pienen korvauksen. Yleensä kuitenkin tuotetta tai palvelua esittelevät jutut toimivat bannereita paremmin. Olet ehkä saattanut törmätä blogeissa juttuihin, joissa bloggaaja kertoo vaikkapa hampaidensa valkaisusta. Samalla hän saattaa tarjota alekoodia lukijoilleen, jotka haluavat kokeilla samaista palvelua.

Kun bloggaaja kirjoittaa affiliate-markkinointiin liittyviä juttuja, on tärkeää, että arvioinnit ovat aitoja. Lukija vaistoaa hyvin pian, jos bloggaaja on valmis kehumaan lähes mitä tahansa helpon rahan toivossa. Pidemmän päälle tällainen nakertaa bloggaajan uskottavuutta lukijoiden silmissä